onsdag den 18. august 2010

Efterskole 3...

Så kom yngste afsted...

Hold da lige fast mand, vi har haft et par hektiske dage... fra at vi mandag omkring kaffetid fandt ud af, at det var det hun skulle, og til at vi i går tirsdag kl. 1730 landede nede på efterskolen, nåede at pakke tøj, gymnastiktøj, sko, alt til udendørs liv, indendørs hal aktiviteter, cykel med alt tilbehør, alt til sengen, alle personlige artikler og alle mulige andre ting, der også skulle med derned. Fået sagt farvel til FDF, FDF musik, skolen, fået hende meldt fra som hjælpeleder til den kommende gymnastik sæson, fået hende overflyttet fra folkeskolen til efterskolen, hævet lidt lommepenge, købt ekstra toilet artikler, fået styr på ordbøger og pyhaaaaaa tusinde andre ting, sådan har det i hvert fald føltes som om... OG krop og sjæl skulle også lige med i forløbet, det er lidt et "under" ;-))

Yngste var vist også, ind i mellem, lidt beklemt ved situationen...

Men, men, men - alle hendes tanker om hvordan de ville modtage hende blev gjort til skamme... forstanderen stod parat ved hovedindgangen, gav hånd og sagde velkommen. Der stod en stor flok elever rundt om hende, der alle sagde hej, Så gik vi ind til hans kone, der sidder på kontoret, hun gav yngste hånd og sagde velkommen, og sagde samtidigt til hende, at yngste bare skulle vide, at det var sejt gjort at hun sådan turde starte efter resten af elev flokken. De havde samtidig fortalt alle de andre elever, at de skulle tage godt imod hende, og det skal jeg da lige love for at de gjorde. Alle vi kom forbi sagde hej og velkommen... det er da fedt. Hun var fuldstændig benovet over, at alle sagde hej til hende, sådan noget er hun ikke vant til, her blandt byens unge... hun var lidt pinlig berørt, ind i mellem, kunne jeg se, men hvem pokker ville ikke være det lidt, i sådan en situation hvor over 140 unge kigger på hende og en del af lærerne ;-) hvorend vi gik rundt på skolen, var der positive unge mennesker, glade smil, unge der sang eller spillede bold, hvor var det skønt ;-)

Vi blev der en god times tid, fik hende godt installeret. Hun er kommet på et tre-mands værelse, eller nærmere betegnet et tre-piges værelse ;-) en der også skal gå på 9. årgang og en pige der skal i 10. klasse. De virker søde og rare... det er så godt...

Vi kørte derfra - hun ville gerne have sin storesøster med, som også har gået på skolen - med et lettet hjerte...

Jeg blev faktisk lidt berørt over hvor gode de var til at tage imod hende, ved godt det er anderledes på en efterskolen, men hold op de gjorde allesammen bare deres til, at hun ikke skulle føle sig udenfor ;-) super god moder-følelse ;-) et lettet hjerte med håbet om et super dejligt efterskole-år, det har hun fortjent... det har ikke altid været nemt for hende, at gå i klassen... hun hverken ryger eller drikker, går til FDF og spiller musik... så er man ikke blandt de "seje", desværre...

p.s. mobilen fik jeg med hjem, de må ikke bruge den de første 14 dage. Hun havde ellers bestemt at den skulle ligge i skabet, men nej, den måtte jeg få med hjem... det er OGSÅ ret gode og positive tegn, efter bare en god times tid på skolen ;-) sådan...

Hvis I har lyst til at se hvor hun er kommet hen, kan I jo klikke Jer herind

4 kommentarer:

 1. Det må have været hektisk.
  Men det lyder som en rigtig dejlig modtagelse. Det kunne man godt tænke lidt over til hverdag, - at tage lidt pænere imod hinanden og hilse.

  SvarSlet
 2. Eva - det VAR hektisk ;-) lige præcis, sikke en modtagelse, det kunne visse arbejdspladser vist også lære lidt af ;-))

  SvarSlet
 3. Jeg bliver søreme helt svedt og får næsten kvalme på dine vegne over tempoet, men HEP! Hold da op I er seje og din datter skal nok blive glad der på skolen :)

  Vores er jo afleveret i søndags og det gik også over al forventning. Hun var så glad og har slet ikke haft tid til at savne i den første uge der er gået.

  Nu fortjener du en rolig weekend og måske en kage ;)

  Mange knus
  Henriette

  SvarSlet
 4. Henriette - hvor er det godt Jeres pige kom godt afsted, og hun er glad og tilpas ;-) jamen det VAR også vildt, men vi klarede det hele. Nu er hun lige hjemme og hente de små-ting vi dog glemte i pakningen... glad og tilfreds er hun. Men TRÆÆÆÆT ;-)

  SvarSlet