onsdag den 21. april 2010

Dygtige elever...

Så har jeg haft min herlige 2. klasse oppe i national test i dansk. Jeg har ikke set resultatet endnu, men hold op der er sket noget, siden jeg havde dem oppe og prøve systemet i efteråret.

Denne gang satte de sig bare, skrev deres koder og gik i gang, da de fik lov til at starte testen. Hvor er det altså skønt at se, at de er vokset så meget på de mellemliggende måneder. Vi bruger selvfølgelig pc i hverdagen, og har snakket med dem hvordan og hvorfor vi tester dem, men bare det, at flere i går morges kom og sagde til mig: "Jeg glæder mig til vi skal testes" ;-) hold op jeg bliver så stolt og rørt over dem... herlige unger ;-)

Koldt?...

Altså, jeg er NORMALT ikke typen der går og fryser ;-) meeeen, vil da nok sige, at det vejr der har været her hvor jeg bor, har kunnet gøre det pænt koldt for både fødder og hænder... I dag har det været overskyet, sneet, haglet, regnet, blæst og solskin. Så tror faktisk ikke, at der er så meget mere tilbage, jo lyn og torden... men ellers har vi da mærket hele det danske forårsvejr.

Underligt at tænke på, at man sad ude i sidste uge og kunne nyde det dejlige forårsvejr.

Jeg nægter altså at tage strømper på igen, men bliver nok nødt til det, hvis det her vejr fortsætter... det er jo FORÅR i dejlige Danmark ;-)

mandag den 19. april 2010

Uha...

Uha - jeg er blevet ret god til at smide ud, nu her under min nedpakning af vores hjem. Jeg er ellers en ret habil samler, men jeg skal da love for, at det jeg står med i hånden, bliver vendt flere gange, inden det MÅSKE får papir om sig, og bliver pakket i en flyttekasse og ikke i kassen til genbrugsen ;-)

Mon det er et specielt gen, man kan gå hen og udvikle under nedpakninger? Har nemlig hørt om den, og har faktisk haft den indendøre før ;-)

Dagene de går ret stærkt i øjeblikket. Nyt skoleår er på vej - altså planlægningen af den. Elevplaner, skole-hjem samtaler, national test osv. Foråret på seminariet var hårdt, der var mange afleveringer og eksaminer. Men jeg synes nu ikke, at den virkelige verdens forår er så meget anderledes ;-)

Håber I får nydt det dejlige vejr derude, det er koldt men for pokker det er skønt ;-)

1 år siden...



Tænk, hvor tiden løber afsted. 1 år er gået, siden vi havde den dejligste konfirmationsfest for yngste...

søndag den 11. april 2010

Et godt kup...

Jeg skal - som ret mange gange før nævnt - flytte pr. 1. juni 2010. Èn af de få ting jeg gerne vil have købt mig, foruden den skænk jeg har købt i genbrugsforretningen, er en sofa.

Min hjørnesofa som står i min stue købte jeg for over 13 år siden. Det er ikke fordi den ikke KUNNE have holdt til nogle år mere. MEN vi købte en hundehvalp for over 1 år siden, og han har så gjort sådan, at nu kan den IKKE klare mere. Der var ganske få pletter på den før hvalpens indtog i hjemmet, men de kunne såmænd have været fjernet. Men det er ikke så nemt, at sy en sofa der er bid, kradse og rivehuller i... den er ganske enkelt frygtelig grim, så nu er det UD! Jeg har ledt ret mange steder, efter en to personers med en ekstra siddeplads hvor der er chaiselong... den må ikke være i læder, for har ikke råd til en god kvalitetslæder, og så vil jeg hellere undvære. Den må ikke være for lys, hvis vi ikke kan holde vores hunde nede fra den. Den må ikke være for løs i stoffet, i tilfælde af et par hundepoter. Den må ikke være for stor, får mindre stue end jeg har nu. Den må heller ikke være for billig, på den måde at forstå, at jeg så måske allerede om 2-3 år skal have ny, fordi den er slidt. Den skal simpelthen være mørk, tæt i stoffet, ikke for ensfarvet, tilpas størrelse, ikke i læder, tilpas siddehøjde, god siddekomfort, og frem for alt BILLIG. Det var da ikke svært, vel? ;-) Jo det er så... ;-) Har kørt til forskellige outlet steder i området, Jysk, Bilka, m.m. men tror sørme jeg har fundet den sofa jeg gerne vil have. Ældste og jeg kørte til Herning, hvor der overfor Herning Centeret ligger en møbelhandler "Mit Bo" der sælger lækre møbler til rimelig priser, altså nedsatte priser på kvalitetsmøbler... og der stod den jo, lige præcis den sofa jeg gerne vil have, til omkring 5000 kr., det vil jeg godt give for en kvalitetssofa, det er da en ok pris... så nu går jeg og tænker om det er den, for så kører jeg derop igen, bestiller og betaler den. Der var rigtig mange fine ting, at komme efter. Har aldrig været der før, men det er bestemt ikke sidste gang jeg kommer der.


Efter, at have kigget kørte vi over i Centeret, hvor de ved den ene indgang havde et lille loppemarked. Der gjorde jeg et fund, synes jeg. Fik købt to små glasskåle og en stor skål der passer til for 50 kr. Skålene er fra Svenske Orrefors glasværk. De er lavet i klar glas med en masse glade ansigter på. Havde i forvejen den lille skål, som blev købt for 150 kr. for år tilbage. Nu har begge piger hver fået en lille skål, og så beholder jeg selv den store... dagens kup - efter min mening ;-)

Vundet give-away

Den sødeste lille høne har fundet frem til mit hjem ;-) den bliver godt nok pakket ned i en af mine mange flyttekasser, synes ikke den skal hænge her i mit noget rodede hjem, som det nu ser ud, når der står flyttekasser overalt ;-) vil så glæde mig til, at se den igen til juni...

Give-away gaven er fra hende her super dygtig ung pige, kig bare derover, der er mange fine ting og sager... ;-)

mandag den 5. april 2010

Fred...

Jeg skal til begravelse på fredag. Ved min svigerindes far, der efter mange års sygdom endelig fik fred. Det var ham vel undt, hvis man kan tillade sig, at skrive det. Det har været svære år, med sygdommen KOL. År fyldt med smerter, angst og fremtiden som kun gik en vej, og det var ned af bakke. Han havde mistet alle sine brødre til samme sygdom. Så han vidste hvilken vej det gik. Nu fik han endelig fred...

fredag den 2. april 2010

Av - endnu...

For pokker da, hvor har jeg ondt i min nakke endnu... øv også... fik faktisk ikke sovet særlig meget, den første nat, efter det var startet... kl. 0630 satte jeg mig ned i stuen, for at se TV, men det var nu heller ikke nemt, når det værker i nakken, ryggen og ud i skulderen i højre side.

Syntes ellers det gik noget bedre i går, så har nok været lidt for "smart" i mine gøremål, altså troet jeg kunne mere... så i dag, er det helt tosset igen. Ihhh altså... det giver mig nemlig også hovedpine, så jeg ikke føler jeg har ret meget, at gøre godt med, af overskud. Hmmm, ville gerne have nået meget mere, end jeg har gjort, her i ferien...

I går var jeg med min veninde på et af byen gode hoteller, for at spise deres frokost buffet... uhm... så i aften står den kun på en god rugbrødsmad med nykogte æg og KARSE. Elsker karse, det er bare for sjældent jeg har det herhjemme, men nu er det påske, og der hører karse i hvert fald til...

Yngste er stadig hos sin far, så jeg har det hele for mig selv... hun kommer hjem i morgen, og søndag tager vi til mine forældre der ligger i campingvogn ude ved Vesterhavet for at påske-hygge. Det bliver rigtig dejligt, elsker at være derude... vi skal komme til frokost, hvor vi skal have lidt men godt. Vi får altid noget med sild og andet fisk. Til aftensmad skal vi have lammekølle, glæder mig ;-)

Håber I alle har en dejlig påske...